ideje za ručak

Bogata grčka OBROK-SALATA sa sardinama: Zasitiće vas i rashladiti, a ne treba ni da uključite šporet (RECEPT)

Kome se još stoji pored vruće ringle po vrelim letnjim danima? Ukoliko vam je potrebno zasitno jelo koje se priprema brzo, a ne zahteva termičku obradu, obavezno probajte ovo jelo.

foto: gkrphoto/Shuttterstock

Većinu sastojaka koja vam je neophodna za pripremu ove izdašne obrok-salate verovatno već imate u kući, a ona ne iziskuje stajanje pord usijanog šporeta po najvećim vrućinama.


Dobićete jelo koje vas dugo drži sitima, hladno je, sočno i ukusno, a biće gotovo za tili čas!

 

Sastojci:

 

  • 2 konzerve sardina u salamuri
  • 1 konzerva leblebija
  • pola šake sitno seckanog crnog luka
  • 1 sitno seckan čen belog luka
  • 3 kašike limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike origana
  • so i biber po ukusu
  • 3 srednja paradajza
  • 2 kašike sitno seckanih maslina
  • 1 krastavac
  • šaka izmrvljenog feta sira


Priprema


U većoj čini pomešajte beli luk, origano, so i biber, pa dodajte limunov sok.

 

Ubacite paradajz, krastavac, leblebije, sir, luk i masline i sve dobro promešajte. Naseckajte sardine i promešajte još jednom.

 

Po ukusu, dekorišite listićima spanaća.


Prijatno!