Kome se još stoji pored vruće ringle po vrelim letnjim danima? Ukoliko vam je potrebno zasitno jelo koje se priprema brzo, a ne zahteva termičku obradu, obavezno probajte ovo jelo.
Većinu sastojaka koja vam je neophodna za pripremu ove izdašne obrok-salate verovatno već imate u kući, a ona ne iziskuje stajanje pord usijanog šporeta po najvećim vrućinama.
Dobićete jelo koje vas dugo drži sitima, hladno je, sočno i ukusno, a biće gotovo za tili čas!
Sastojci:
- 2 konzerve sardina u salamuri
- 1 konzerva leblebija
- pola šake sitno seckanog crnog luka
- 1 sitno seckan čen belog luka
- 3 kašike limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike origana
- so i biber po ukusu
- 3 srednja paradajza
- 2 kašike sitno seckanih maslina
- 1 krastavac
- šaka izmrvljenog feta sira
Priprema
U većoj čini pomešajte beli luk, origano, so i biber, pa dodajte limunov sok.
Ubacite paradajz, krastavac, leblebije, sir, luk i masline i sve dobro promešajte. Naseckajte sardine i promešajte još jednom.
Po ukusu, dekorišite listićima spanaća.
Prijatno!
( Glossy )