Kada jednom pripremite ovo jelo, cela porodica će ga odmah zavoleti.
Sastojci:
- 500 g mleveno meso
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- origano ili neki drugi začin
- 5 jaja
- 2 dl mleka
- ulje
- 50 g punomasnog sira
- 1 veća šargarepa
Priprema
Pre svega je potrebno da isečemo patlidžan na tanke kolutove ili deljke i da ih poređamo u pleh u koji ćemo ređati musaku. Zatim je potrebno da ih malo zapečete na 200 stepeni na 15 minuta. Patlidžan je spreman kada omekša i pusti višak vlage.
U tiganju zagrejte ulje i propržite iseckan luk i narendanu šargarepu. Nakon toga nastavite prženje još par minuta. Nakon toga dodati so i biber, a zatim nastaviti mešanje dok meso ne postane rumeno i ne bude rastresito.
Pred kraj prženja dodajte origano i belo luk, pa nastaviti sa prženjem još nekoliko minuta.
U vatrostalnu posudu vreme je da ređate sastojke, odnosno stavite red prepečenog patlidžana, a zatim preko njega fil sa mlevenim mesom, a zatim opet red patlidžana. Zatim umutite jaja i dodajte mleko u smesu, nastavite da mešate i dobijenom smesom prelijte musaku. Po želji dodajte i sir.
Nakon toga sve ovo pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!