mmm

Ne samo da je sočna nego je i bolja od obične: Musaka od plavog patlidžana oduševljava MIRISOM i UKUSOM

Kada jednom pripremite ovo jelo, cela porodica će ga odmah zavoleti. 

foto: Shutterstock/hlphoto

Sastojci:

 

  • 500 g mleveno meso
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • origano ili neki drugi začin
  • 5 jaja
  • 2 dl mleka
  • ulje
  • 50 g punomasnog sira
  • 1 veća šargarepa

 

Priprema

 

Pre svega je potrebno da isečemo patlidžan na tanke kolutove ili deljke i da ih poređamo u pleh u koji ćemo ređati musaku. Zatim je potrebno da ih malo zapečete na 200 stepeni na 15 minuta. Patlidžan je spreman kada omekša i pusti višak vlage. 

 

U tiganju zagrejte ulje i propržite iseckan luk i narendanu šargarepu. Nakon toga nastavite prženje još par minuta. Nakon toga dodati so i biber, a zatim nastaviti mešanje dok meso ne postane rumeno i ne bude rastresito.

 

Pred kraj prženja dodajte origano i belo luk, pa nastaviti sa prženjem još nekoliko minuta. 

 

U vatrostalnu posudu vreme je da ređate sastojke, odnosno stavite red prepečenog patlidžana, a zatim preko njega fil sa mlevenim mesom, a zatim opet red patlidžana. Zatim umutite jaja i dodajte mleko u smesu, nastavite da mešate i dobijenom smesom prelijte musaku. Po želji dodajte i sir. 

 

Nakon toga sve ovo pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. 

 

Prijatno!