Za bolji užitak možete skuvati i testenine koje će samo dodatno ulepšati vaš užitak u ovom jelu.
Tikvice, omiljeno prolećno povrće, ovih dana su na svakom koraku, a mogu se pripremiti na bezbroj načina. To je apsolutni imperativ ako brinete o svom zdravlju, jer tikvice su prava mala riznica dragocenih hranljivih materija.
Tikvice obiluju vitaminima — sadrže vitamin D, a u vrlo visokoj koncentraciji i vitamine A, K, B1, B3, B12, B2, folate i, naročito, vitamin C. Pored toga, u 100 grama tikvica nalazi se 261 mg kalijuma, kao i natrijum, magnezijum, biljna vlakna, zasićene masne kiseline, proteini, a svega 16 kalorija!
Sastojci:
- 1 tikvica
- 150 ml pavlaka za kuvanje
- beli luk u prahu
- mešavina suvih začina
- ulje
Priprema:
Pre svega je potrebno da pripremite tikvice za prženje. Najpre je lepo oljuštite, a zatim iseckajte na sitnije kockice.
Nakon toga zagrejte malo ulja u tiganju i dodajte tikvice. Potrebno je da ih pržite dok ne smekšaju. Nakon toga dodajte pavlaku za kuvanje još malo promešajte pa sve to začinite.
Prijatno!