SAVRŠENA ZA PROLEĆE

Odlično ide uz meso: Kremasta SALATA od mladog luka i jogura, raj za nepca, BLAGODET za organizam (RECEPT)

Proleće je vreme kada se na tezgama nalazi sočno mlado povrće.

foto: Shutterstock / giedre vaitekune

Domaćice se trude da svojoj porodici obezbede zdrave i hranljive obroke, a mladi luk je neizostavan deo svake od njih.

 

Jogurt, naročito nemasni, probiotski predstavlja nešto što čini čuda za svaki organizam. Kada ga iskombinujete sa mladim lukom dobijate sve u jednom obroku, vitamine, minerale, probiotske kulture.

 

 

Ova salata se lako pravi i svi je obožavaju.

 

Potrebno je:

 

– desetak komada mladog luka (sa zelenim delom)
– 500 g. grčkog jogurta (može 400 gr. kisele pavlake i 100 ml. običnog jogurta)
– 4 kašike majoneza
– pola vezice mirođije
– pola vezice peršunovog lišća
– kašika sirćeta
– kašičica soli

 

Priprema:

 

Povrće sitno iseckajte pa izmešajte sa majonezom, jogurtom, sirćetom, posolite i uživajte u ukusnoj salati.

Lepša je ako odstoji 30 minuta, a najduže je možete držati u frižideru do 2 dana.