Proleće je vreme kada se na tezgama nalazi sočno mlado povrće.
Domaćice se trude da svojoj porodici obezbede zdrave i hranljive obroke, a mladi luk je neizostavan deo svake od njih.
Jogurt, naročito nemasni, probiotski predstavlja nešto što čini čuda za svaki organizam. Kada ga iskombinujete sa mladim lukom dobijate sve u jednom obroku, vitamine, minerale, probiotske kulture.
Ova salata se lako pravi i svi je obožavaju.
Potrebno je:
– desetak komada mladog luka (sa zelenim delom)
– 500 g. grčkog jogurta (može 400 gr. kisele pavlake i 100 ml. običnog jogurta)
– 4 kašike majoneza
– pola vezice mirođije
– pola vezice peršunovog lišća
– kašika sirćeta
– kašičica soli
Priprema:
Povrće sitno iseckajte pa izmešajte sa majonezom, jogurtom, sirćetom, posolite i uživajte u ukusnoj salati.
Lepša je ako odstoji 30 minuta, a najduže je možete držati u frižideru do 2 dana.