Ukusna, mirisna i tako zdrava, ova čorba je idealna za ručak
Beli luk je jedan od sastojaka koji će se naći u ovoj čorbi, a zahvaljujući sastojcima koji se nalaze u njemu - garlicinu, skordininu i alicinu, beli luk deluje antibiotski, a zbog alicina ima i antikancerogeni potencijal, antivirusno, antigljivično, antiupalno, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo!
Utvrđeno je da on deluje i afrodizijački jer podstiče protok krvi u polne organe. Beli luk sadrži brojne minerale, pre svega fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe i bakar, a odličan je izvor i vitamina, na prvom mestu vitamina C i vitamina B6.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 2 glavice crnog luka
- pola kilograma krompira
- malo putera
- 1 kocka pileće supe
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 2 glavice belog luka
- so
- biber
Priprema:
Prvo je potrebno da zagrejete šerpu i da u njoj istopite puter. Nakon toga dodajte prethodno iseckan crni luk, a nakon toga dodajte iseckani praziluk i beli luk.
Nakon toga propržite još 2 minuta pa dodajte krompir i ruzmarin.
Zatim nalijte sve to vodom i kuvajte dok ne provri. Kada provri dodajte kocku za supu i mešajte dok se ona ne otopi. Zatim posolite i pobiberite po svom ukusu.
Skupane sastojke ispasirajte štepnim blenderom, a nakon toga je vratite na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte još 10 minuta.
Prijatno!