jeSTE li GA PROBALI?

Košta oko 100 dinara: ZELENI SOK za mršavljenje za kojim lude i HOLIVUDSKE ZVEZDE

Proleće je idealno vreme za čišćenje organizma i mršavljenje, a ovaj napitak može biti od pomoći

foto: Shutterstock/New Africa

Zeleni sokovi su već nekoliko godina pravi hit u svetu, sada je taj trend sve pristuniji i kod nas. Iako zbog boje izgledaju pomalo gadno, istina je da ovi sokići zapravo imaju jako prijatan ukus ako se pravilno naprave.

 

Oni imaju mnogo pozitivnih efekata, a topljenje masnih naslaga je ono zbog čega ga žene obožavaju.

 

 

Reč je o sokovima koji se prave mahom od voća, ali se dodaje par listova neke zelene lisnate biljke. Na taj način se dobija zelena boja, ali zeleno povrće nema jak ukus dok je sveže, pa sok i dalje ima ukus onog voća koje ste stavili.

 

Ovakvi sokovi se posebno savetuju ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma, povišenim holesterolom ili manjkom energije, ali i onima koji su malokrvni, pošto zeleno povrće sadrži puno gvožđa.

 

Zeleni miksfoto: Shutterstock

Zeleno lisnato povrće se već dugo svrstava u "supernamirnice" zato što ne sadrži puno kalorija, a ima pregršt korisnih hranljivih materija.

 

Kako bi se svi hranljivi sastojci zadržali voće i povrće treba da se konzumira u svežem obliku. S obzirom da ono često nema baš mnogo lep ukus najbolje je da se od njih napravi sok.

 

Jedan od najpopularnijih recepata dolazi nam od holivudske kraljice zdrave hrane, Gvinet Paltrou.

 

foto: Profimedia

Ona savetuje da, ukoliko imate višak kilograma, zeleno povrće kombinujete sa citrusima. Oni odlično maskiraju ukus kelja, blitve ili spanaća, a pritom su sjajni za detoksikaciju.

 

Uzmite jednu nekoliko listova blitve ili spanaća, jednu jabuku i pomorandžu. Sve to ubacite u blender i dobro izblendirajte.

 

foto: Profimedia

Čašu ovog soka popijte svako jutro pre doručka. 

 

Vaš organizam će da dobije obilje vitamina i minerala, a ubrzo ćete primetiti i da masne naslage počinju da se tope.