Vredi pr

Podseća na BUREK, ali mnogo lakše se sprema: Pita se mesom iz tiganja će vas raspametiti ukusom (RECEPT)

Ukoliko ste ljubitelji ovog tradicionalnog jela, onda je vreme da probate jednostavan način za njegovu pripremu, ali nemojte zaboraviti novi sastojak koji će mu promeniti ukus. 

foto: Shutterstock/Berna Namoglu

 

 

Sastojci: 

 

  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • malo ulja 
  • puter
  • pakovanje gotovih kora
  • glavica crnog luka
  • biber
  • so
  • 150 g kačkavalja

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da pripremite nadev koji ćete staviti u pitu. Dakle, vreme je da propržite meso. 

 

Prvo u tiganju rastopite puter, a zatim dodajte sitno iseckan crni luk i mešajte neprestano dok ne porumeni. Vreme je da dodate mleveno meso. Pržite dok ne promeni boju i postane jestivo. Pred kraj pripreme dodajte biber i so. 

 

Nakon toga, potrebno je da spakujte pitu. 

 

Premažite tiganj uljem u kojem ćete na vatri pripremiti pitu. Zatim ređajte kore! Stavite jednu, premažite je uljem i ponovite postupak sve do šeste kada ćete kore premazati mešavinom ulja i jaja. Nakon toga dodajte nadev sa mlevenim mesom, a onda i narendani kačkavalj, 

 

Potom dodajte jednu koru, premažite mešavinom jaja i ulja, dodajte drugu i opet premažite kore. Nakon toga sa delom kora koji viri iz tiganja prakrijte srednji deo pite. 

 

Zatim na vatri propržite jednu stranu pite, a nakon toga je okrenite i propržite sa druge strane. 

 

Vaše jelo je gotovo.