recept dana

VIŠE NE MORATE IĆI U PEKARU: Napravite domaći BUREK sa sirom na sremački način!

0

Možete ga služiti uz kefir ili jogurt.

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Potrebno je:

 

500 g kora za pitu

Fil:

 

300 g sira sremski

1 jaje

 

Smesa za mazanje kora:

 

120 ml ulja

250 ml kisele vode

 

Priprema: 

 

Tepsiju namazati uljem, pa staviti dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Svaku koru poprskati sa smesom ulja i vode. Dodati još dve kore ali ih zgužvati, i takođe poprskati sa smesom voda i ulje. Preko staviti malo fila.

 

Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i fil. Burek preliti sa smesom voda i ulje.

 

Peći na 220 C oko 25 minuta.

 

Burek izvaditi iz tepsije, malo ohladiti, iseći i konzumirati sa jogurtom ili kiselim mlekom.

 

Jogurt
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker