Verovatno ste do sada probali ovo jelo koje može da se sprema na mnogo načina, ali ovo kada budete probali osetićete poseban ukus.
Sastojci:
- 500 g junetine
- 5 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 4 čena belog luka
- 1 paradajz
- 5 glavica crnog luka
- lovorov list (3-4)
- ulje
Priprema:
Pre nego što počnete sa kuvanjem, potrebno je da pripremite sastojke. Dakle, prvo iseckajte na kockice govedinu i sitno iseckajte luk i šargarepu.
Potrebno je da prvo zagrejete ulje. Kada se ulje zagreje, dodajte u šerpu luk i šargarepu i to pržite dok luk ne postane staklast.
Nakon toga dodajte meso koje je iseckano na kockice, a zatim dodajte malo vode i nastavite sa dinstanjem.
Nakon par minuta dodajte lovorov list, a povremeno dosipajte i vodu, kako bi mesto bilo mekše i ukusnije. Nemojte preterivati sa vodom.
Kada vam se meso dovoljno smekša dodajte paradajz iseckan na kockice i celu paprika u sve sastojke koja će da da poseban ukus vašoj hrabu. Nastavite sa kuvanjem i pazite da vaše jelo ne ostane bez vode.
Pred kraj kuvanja dodajte suvi začin, biber i mlevenu slaku papriku. Još malo promešajte i vaša hrana je spremna.
Međutim, nemojte da vam gulaš bude ni previše gust ni previše redak.
Prijatno!