Čak i početnici će uspeti da ga pripreme, a pored sveže salate i krompira biće savršen izbor za večeru.
Ljubitelji mlevenog mesa, govedine i barenih jaja potpuno će se oduševiti rolatom koji je pravi užitak uz praznični ručak ili večeru. Kombinacija začina, maslinovog ulja i prepečene govedine je neodoljiva, a možete je napraviti za 30 minuta.
Sastojci:
kilogram mlevenog mesa - goveđeg
8 jaja
200 ml kisele vode
kalijumova so
crni biber
začin c
maslinovo ulje
Priprema:
Goveđe mleveno meso začiniti, dodati jaje, kiselu vodu, te dobro sjediniti i ostaviti pola sata od odstoji. Skuvati ostalih 7 jaja.
Nauljiti pleh, poređati kuvana jaja, razvući mleveno meso i rolovati. Kada završite proces, premažite sa malo belanceta i maslinovog ulja kako rolat ne bi pucao. Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta na 200 stepeni. Rolat od mesa i jaja se služi uz domaći ajvar, pinđur, pire krompir i svežu salatu.