mmmmmm

Cela kuća će zamirisati — OBOŽAVAĆETE OVO JELO: Pljeskavice od karfiola oduševljavaju NEVEROVATNIM ukusom

Mnogi nisu ljubitelji glavnog sastojka ovog jela, ali kada ga pripremite na ovaj način uživaćete u ovom receptu.

foto: Shutterstock/Peredniankina

Karfiol u 100 grama sadrži čak 80% od preporučene dnevne doze vitamina C, a jedan od njegovih najvažnijih sastojaka je folna kiselina. Pored toga, u njemu se mogu naći brojni drugi vitamini, aminokiseline, proteini, kalcijum, magnezijum, cink, kalijum, mangan, selen, gvožđe, fosfor...

 

Sastojci:

 

  • Pola glavica karfiola
  • 3 jaja
  • 1 kašika brašna
  • malo vode
  • 100 g kačkavalja
  • začini po želji

 

 

Priprema:

 

Najpre je potrebno da prokuvate karfiol, dok ne omekša.

 

Kada omekša izvadite ga iz šerpe i procesite. Vreme je da ga izgnječite.

 

Nakon toga dodajte jaja, a zatim brašno. Na kraju dodajte malo i vode u zavisnosti od gustine.

 

Vreme je da zagrejete tiganj. Kada bude dovoljno topao u njega naspite pola pripremljene smese, ukoliko želite veću pljeskavicu ili pecite u više navrata ali manje. Zapecite ih sa obe strane i izvadite iz tiganja. Zatim naredndajte kačkavalj na svaku pljeskavicu.

 

Postupak ponovite i sa drugom polovinom preostale smese.

 

Prijatno!