Mnogi nisu ljubitelji glavnog sastojka ovog jela, ali kada ga pripremite na ovaj način uživaćete u ovom receptu.
Karfiol u 100 grama sadrži čak 80% od preporučene dnevne doze vitamina C, a jedan od njegovih najvažnijih sastojaka je folna kiselina. Pored toga, u njemu se mogu naći brojni drugi vitamini, aminokiseline, proteini, kalcijum, magnezijum, cink, kalijum, mangan, selen, gvožđe, fosfor...
Sastojci:
- Pola glavica karfiola
- 3 jaja
- 1 kašika brašna
- malo vode
- 100 g kačkavalja
- začini po želji
Priprema:
Najpre je potrebno da prokuvate karfiol, dok ne omekša.
Kada omekša izvadite ga iz šerpe i procesite. Vreme je da ga izgnječite.
Nakon toga dodajte jaja, a zatim brašno. Na kraju dodajte malo i vode u zavisnosti od gustine.
Vreme je da zagrejete tiganj. Kada bude dovoljno topao u njega naspite pola pripremljene smese, ukoliko želite veću pljeskavicu ili pecite u više navrata ali manje. Zapecite ih sa obe strane i izvadite iz tiganja. Zatim naredndajte kačkavalj na svaku pljeskavicu.
Postupak ponovite i sa drugom polovinom preostale smese.
Prijatno!