MALO ČOKO SAVRŠENSTVO

Priprema se za bezmalo 5 minuta: Čokoladni kolač "na čaše" koji ćete od sad praviti SVAKOG dana (RECEPT)

Ovaj čokoladni desert spremićete za sekund, a onda samo treba da sačekate pola sata da se ispeče u rerni... Uživajte!

foto: Alp Aksoy/Shutterstock

Kad vam se prijede nešto slatko i čokoladno, probajte lagani recept za kolač za koji su vam potrebni obični sastojci, koje već imate u kuhinji. Dodatni plus je što vam ne treba ni vagica ni merica, već samo jedna obična čaša od 2 dcl.

 

 

Sastojci:

 

  • 3 velika jaja
  • 1 čaša oštrog brašna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • pola čaše ulja
  • pola čaše šećera
  • pola čaše kakaoa
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta (ili 1 vanilin šećer)

 

Priprema:

 

Kalup namastite uljem ili maslacem i pospite brašnom. Uključite da se greje rerna na 180 stepeni.

 

Pomešajte u jednoj činiji šećer, kakao, prašak za pecivo i brašno. U drugoj činiji pomešajte jaja, ulje, pavlaku i vanilu, pa umutite kratko. Potom, ubacite im suve sastojke i mutite do jedinstvene smese oko jedan minut.

 

Ulijte smesu u kalup.

 

Pecite oko pola sata ili u zavisnosti od vaše rerne. Kolač je gotov kad se odvoji od ivice kalupa. Probodite ga čačkalicom, gotov je kad na njoj nema ostataka smese.

 

Služite sa čokoladnim prelivom ili sladoledom od vanile.