brzo se sprema, još brže jede

Podseća na RUSKE KAPE, ali je JOŠ BOLJEG ukusa: Superbrza poslastica bez jaja i pečenja (RECEPT)

Ovaj mlečni puding-slatkiš izvrsnog je ukusa, a priprema se više nego jednostavno!

foto: Youtube Printscreen, Schnelle Rezepte

Ovo nisu ruske kape, ali neodoljivo izgledom podsećaju na njih!

 

Sastojci:

 

  • litar mleka
  • 130 grama brašna
  • 170 grama šećera
  • 60 grama gustina
  • 2 kašike maslaca
  • kašičica vanilin šećera
  • 100 g pečenog kikirikija
  • tabla čokolade (crne ili mlečne)
  • kokos po želji

 

Priprema:

 

Sipajte litar mleka u šerpu i stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko šećer, brašno, gustin i vanilin šećer, pa mešajte dok se ne stvori glatka puding smesa. Sklonite sa ringle i dodajte dve kašike maslaca. Dobro umešajte.

 

Podelite smesu i sipajte je u obične staklene čaše: otprilike 180 ml smese po čaši. Trebalo bi da bude dovoljno smese za 5 većih čaša.

Stavite u frižider da se ohladi.

 

Naseckajte pečeni kikiriki na što sitnije komade.

 

Nakon što se dobro ohladila, prepolovite smesu iz svake čaše na pola.

Uvaljajte svaku polovinu u kikiriki (da prekrije strane)

 

Tablu čokolade istopite u mikrotalasnoj ili na pari, pa sipajte na vrh slatkiša (koji niste uvaljali u kikiriki). Opciono, preko pospite i malo kokosa.