gotovo za pola sata

4 sastojka, BEZ mleka i brašna, a tope se u ustima: Čokoladna srca će postati vaš novi OMILJENI kolač

Isprobajte savršene kolače koji se spremaju vrlo brzo, a od sastojaka vam ne treba ništa što već nemate u kući.

foto: Shutterstock

Ovaj slatkiš poznat pod nazivom čokoladna srca je pogodan i za one sa alergijom na mlečne proizvode, ne sadrži brašno, a kao zamenu za šećer možete staviti kokosov šećer.

 

Sigurno će postati vaša omiljena poslastica jer se sprema vrlo lako i brzo, a hranljivo je i ukusno. 

 

Sastojci:

 

 

  • 4 jaja
  • 250g crne čokolade sa što većim procentom kakaa
  • 150g maslaca
  • 4 kašike šećera


Priprema:


Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni, a onda odvojte žumanca i belanca. Umutite belanca i šećer kako biste dobili čvrst sneg.


Nakon ovoga istopite čokoladu sa maslacem na pari, a žumanca umutite mikserom i tu dodajte čokoladu i maslac. Dobijenu smesu sjedinite sa belancima i sve to lagano mešajte varjačom.


Pecite 20-25 minuta i vodite računa da se ne prepeče.


Kada se ispeče, izvadite kolač, ostavite da se hladi. Pripremite modle, pa kad se potpuno ohladi, vadite oblike po želji.


Ovu poslasticu možete posluižiti uz sladoled, vanila krem ili nešto drugo po vašem izboru.