nema gladovanja

I za MRŠAVLJENJE i za stabilizaciju ŠEĆERA: Dijeta Olivere Kovačević koja svakome može da koristi

Na nedavno održanoj Pesmi za Evroviziju svi su komentarisali da Olivera Kovačević izgleda lepše nego ikad, a ona je nedavno otkrila tajnu svog izgleda

foto: Antonio Ahel/ATA Images

TV voditeljka i urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević

nedavno je otkrila na koji način je dovela figuru do savršenstva i popravila svoje zdravstveno stanje.


Kao što ističu i lekari, prvo od čega treba poći je način ishrane.


Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju — objasnila je nedavno Olivera Kovačević za magazin "Lepota i zdravlje".

 

Kako je istakla, ona je primetila da uvek mršavi kada ima redovne obroke, a pokazalo se najvažnijim kako kombinuje namirnice i koliko su obilne njene porcije.

 

FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić

 

  • Doručak


Voditeljka je naglasila da je ovo najvažniji obrok u toku dana, a da ga je ona dugo zapostavljala.
Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju — objasnila je Olivera.


Što se tiče namirnica, uvek joj je na stolu hleb — ražani, od heljde, crni... bilo koji bez belog brašna! Uz to, za doručak konzumira puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko.


Ukoliko želi nešto slatko za doručak, poput džema, obavezno bira varijantu bez šećera, ali i bez zaslađivača.

 

  • Užina


Dva sata posle doručka, Olivera užina, a njen izbor je uglavnom voće. Ono nije preporučljivo za prvi obrok u danu zbog kiseline u želucu koju može da pojača, ali je poželjno za užinu.

 

foto: Antonio Ahel/ATAimages
  • Ručak


Dva sata posle užine, odnosno četiri sata nakon doručka, vreme je za ručak. Ako jede meso, ono je isključivo kuvano, a krompir je u potpunosti izbacila.


Krompir je, inače, poznat po tome što nije dobar izbor za ljude koji imaju problem s povišenim šećerom u krvi. Glikemijski indeks pečenog krompira iznosi čak 95, dok pire krompir ima indeks 90. Ugljeni hidrati koje krompir sadrži zbog toga se vrlo brzo pretvaraju u šećere i takvi odlaze u krvotok, zbog čega bi bilo dobro izbegavati ih.


Zanimljivo, Olivera Kovačević meso ne kombinuje s testeninom niti s pirinčem.

 

  • Večera


Poslednji obrok u toku dana voditeljki se uglavnom zasniva na ribi i salati.


Kako je ona objasnila, ovakav način ishrane značajno joj je pomogao jer joj je glukoza bila na gornjoj granici. Kako je ona napomenula, postoje mnoge zablude u vezi sa zdravom ishranom jer pojedine namirnice — kao što su bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer.

 

Zbog svega toga, ona naglašava da ključem vitke linije ne smatra dijete već samo mudro kombinovanje namirnica.