Na nedavno održanoj Pesmi za Evroviziju svi su komentarisali da Olivera Kovačević izgleda lepše nego ikad, a ona je nedavno otkrila tajnu svog izgleda
TV voditeljka i urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević
nedavno je otkrila na koji način je dovela figuru do savršenstva i popravila svoje zdravstveno stanje.
Kao što ističu i lekari, prvo od čega treba poći je način ishrane.
— Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju — objasnila je nedavno Olivera Kovačević za magazin "Lepota i zdravlje".
Kako je istakla, ona je primetila da uvek mršavi kada ima redovne obroke, a pokazalo se najvažnijim kako kombinuje namirnice i koliko su obilne njene porcije.
- Doručak
Voditeljka je naglasila da je ovo najvažniji obrok u toku dana, a da ga je ona dugo zapostavljala.
— Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju — objasnila je Olivera.
Što se tiče namirnica, uvek joj je na stolu hleb — ražani, od heljde, crni... bilo koji bez belog brašna! Uz to, za doručak konzumira puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko.
Ukoliko želi nešto slatko za doručak, poput džema, obavezno bira varijantu bez šećera, ali i bez zaslađivača.
- Užina
Dva sata posle doručka, Olivera užina, a njen izbor je uglavnom voće. Ono nije preporučljivo za prvi obrok u danu zbog kiseline u želucu koju može da pojača, ali je poželjno za užinu.
- Ručak
Dva sata posle užine, odnosno četiri sata nakon doručka, vreme je za ručak. Ako jede meso, ono je isključivo kuvano, a krompir je u potpunosti izbacila.
Krompir je, inače, poznat po tome što nije dobar izbor za ljude koji imaju problem s povišenim šećerom u krvi. Glikemijski indeks pečenog krompira iznosi čak 95, dok pire krompir ima indeks 90. Ugljeni hidrati koje krompir sadrži zbog toga se vrlo brzo pretvaraju u šećere i takvi odlaze u krvotok, zbog čega bi bilo dobro izbegavati ih.
Zanimljivo, Olivera Kovačević meso ne kombinuje s testeninom niti s pirinčem.
- Večera
Poslednji obrok u toku dana voditeljki se uglavnom zasniva na ribi i salati.
Kako je ona objasnila, ovakav način ishrane značajno joj je pomogao jer joj je glukoza bila na gornjoj granici. Kako je ona napomenula, postoje mnoge zablude u vezi sa zdravom ishranom jer pojedine namirnice — kao što su bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer.
Zbog svega toga, ona naglašava da ključem vitke linije ne smatra dijete već samo mudro kombinovanje namirnica.