Ako vam nedostaje ideja šta da spremite za porodični obrok, a da svi budu oduševljeni što ukusom hrane, tako i vašim umećem, onda zavrnite rukave i pripremite neki od ovih recepata.
Sastojci:
- 180 g šampinjoni
- čaša pirinča (od jogurta)
- 1 šargarepa
- 1 luk
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica karija
- maslinovo ulje
- kašičica suvih začina
- malo soli
- malo bibara
Priprema:
Najpre operite perinač i stavite ga desetak minuta da se prokuva. Nakon toga sklonite ga sa vatre.
Na redu je priprema povrća u koje ćee dodati pirinač.
Dakle, otrebite glavicu luka i izblendajte je. Isto uradite i sa šargarepom.
Na malo maslinovog ulja propržite luk. Kada dobije boju, u njega dodajte izblendanu šargarepu. Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali.
Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok se svi sastojci ne omekšaju.
Nakon toga dodajte ukuvani pirinač i začinite sa karijem, suvim začinima, belim lukom, soli i biberom.
Još malo promešajte i sve je spremno.
Nastavak na sledećoj strani...
Sastojci:
Priprema:
Prvo je neophodno da zagrejete tiganj i da u njemu istopite puter. Nakon toga u to dodajte pirinač.
Vreme je da dodate i sitno seckani luk i sve mešajte još nekoliko minuta.
Zatim posolite i dodajte biber ili eventualno začine po želji, a nakon toga sastojke prelijte sa dve čaše vode.
A nakon toga dodajte pavlaku za kuvanje. Mešajte dok pirinač ne nabubri. a nakon toga dodajte tunjevinu.
Mešajte dok se sve ne sjedini, a nakon toga dodajte kačkavalj, da svve lepo poveže.
Nastavak na sledećoj strani...
Sastojci:
- 2 kašičice suvog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 glavica crnog luka
- pola šolje pirinča
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Najpre je potrebno da u ključaloj vodi skuvate pirinač, ali nemojte da previše omekša.
Zatim procedite višak vode i vreme je da nastavite dalje sa pripremom ovog jela.
Sitno iseckajte crni luk pa ga na ulju propržite i zatim dodajte proceđen pirinač. Neprestano mešajte dok se ovi sastojci ne sjedine, a zatim je vreme da začinite vaše jelo.
Dodajte prvo suvi začin, pa nastavite da mešate. Zatim dodajte beli luk i prahu pa promešajte. Isti postupak ponovite kada budete dodavali so i biber.
Nakon toga sve sastojke ostavite na vatri da se još bolje sjedine, a onda posližite jelo.
Prijatno!