RECEPT

Sačuvajte ovaj recept za DANE POSTA: Krompir s tikvicama je najjeftiniji, a najsočniji prilog jelu

0

Krompir i tikvice čine savršenu kombinaciju, a još kada im dodate malo paprike i luka, dobijate savršen (posni) prilog

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Krompir volimo u skoro svakom obliku, a evo jednog posnog recepta koji odlično ide i uz ribu, ali i uz meso!

 

Sastojci

 

  • oko pola kilograma krompira
  • 1 tikvica
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber, beli luk u prahu
  • malo ulja

 

Priprema

 

Krompir i tikvice oljuštite i iseckajte na krugove. Začinite i pouljite, a onda sve lepo izmešajte.

 

Papriku, luk i paradajz naseckajte, posolite, pa izmešajte sa krompirima i tikvicama i ređajte u pleh (prethodno nauljen). Dodajte još ulja, po potrebi.

 

Pecite oko sat vremena na 220 stepeni ili dok ne vidite da je gotovo.

 

 

makonda-tracker