Ako vam nedostaje inspiracije za spremanje nekog dobrog i ukusnog jela, onda sigurno možere iskoristiti recept koji će vam u prvi mah biti veoma neobičan, ali kada budete probali ovo jelo, nećete ostati imuni.
U ovom jelu dominiraju pečurke, te manja količina, ako se konzumira svakodnevno povoljno će uticati na vaše zdravlje. Jedno istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Food Chemistry jer pečurke imaju dva antioksidansa koja utiču povoljno na rad srca i prevenciju demencije.
Ta dva antioksidansa su ergotionein i glutation koji se bore protiv slobodnih radikala i tako se suprostavljaju demenciji i odrđenim oblicima raka, kao i kardiovaskularnim problemima.
Sastojci:
- 200 g nudli
- 1 šargarepa
- 200 g šampinjona
- 2 mlada luka
- jedna blago ljuta papričica
- glavica kupisa
- jedan čen belog luka
- maslinovo ulje
Priprema:
Prvo iseckajte šampinjone i očistite pargarepu, koji ćete iseckati na tanke komadiće po dužini kako bi mogli da ih lakše propržite.
Nakon toga zagrejte tiganj i u njega dodajte maslinovo ulje. Nakon toga stavite iseckani beli luk i ljutu papričicu i kratko ih propržite.
Zatim dodajte šargarepu, nudle i šampinjone i sve dobro izmešajte. Nudle možete iseći na sitnije delove. Vreme je da dodate i iseckani mladi luk.
Kada se sve lepo proprži dodajte i soja sos i promešajte i dobro izdinstajte.
Nakon toga, odvojite listove kupusa i isperite, a zatim ih nafilujte sa spremljenim nadevom i poređajte ih u tiganj i nalijte vodom. Pecite ih dok se kupus ne razmekša.
Nakon toga ih poslužite!
Prijatno!