probajte!

Neobični sastojci u dobro poznatom jelu: Kineske sarme su nešto šta će vas izgledom iznenaditi i ukusom raspametiti

Ako vam nedostaje inspiracije za spremanje nekog dobrog i ukusnog jela, onda sigurno možere iskoristiti recept koji će vam u prvi mah biti veoma neobičan, ali kada budete probali ovo jelo, nećete ostati imuni. 

foto: Shutterstock

U ovom jelu dominiraju pečurke, te manja količina, ako se konzumira svakodnevno povoljno će uticati na vaše zdravlje. Jedno istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Food Chemistry jer pečurke imaju dva antioksidansa koja utiču povoljno na rad srca i prevenciju demencije.

 

Ta dva antioksidansa su ergotionein i glutation koji se bore protiv slobodnih radikala i tako se suprostavljaju demenciji i odrđenim oblicima raka, kao i kardiovaskularnim problemima.

 

 

Sastojci: 

 

  • 200 g nudli 
  • 1 šargarepa
  • 200 g šampinjona
  • 2 mlada luka
  • jedna blago ljuta papričica
  • glavica kupisa
  • jedan čen belog luka
  • maslinovo ulje

 

 

Priprema:

 

Prvo iseckajte šampinjone i očistite pargarepu, koji ćete iseckati na tanke komadiće po dužini kako bi mogli da ih lakše propržite. 

 

Nakon toga zagrejte tiganj i u njega dodajte maslinovo ulje. Nakon toga stavite iseckani beli luk i ljutu papričicu i kratko ih propržite.

 

Zatim dodajte šargarepu, nudle i šampinjone i sve dobro izmešajte. Nudle možete iseći na sitnije delove. Vreme je da dodate i iseckani mladi luk. 

 

Kada se sve lepo proprži dodajte i soja sos i promešajte i dobro izdinstajte. 

 

Nakon toga, odvojite listove kupusa i isperite, a zatim ih nafilujte sa spremljenim nadevom i poređajte ih u tiganj i nalijte vodom. Pecite ih dok se kupus ne razmekša. 

 

Nakon toga ih poslužite!

 

Prijatno!