Sastojci:
600 g mlevenog mesa
100 g crvenog luka
2 čena belog luka
100 g pirinča
800 g kiselog kupusa
50 g svinjske masti
800 ml mesne supe (ili tople vode)
400 ml milerama
so
biber
mlevena paprika (po ukusu)
Priprema:
Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno seckani beli luk i kratko ga pržite. Zatim dodajte meso pa mešajte i varjačom razdvajajte meso da se ne stvaraju grudvice. Začinite i dinstajte meso desetak minuta.
Da li ste za neobičan ručak? Spremite kvrgušu!
Nakon toga dodajte pirinač i dinstajte još 5 minuta. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač pa ih pokrijte kupusom. Zalijte supom toliko da prekrije sastojke, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.
Nakon pola sata pečenja, posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela pa pecite još 10 minuta.