Nezamenljiva na trpezi

Gotova za samo 1 sat: Zapečena sarma

0
Ponekad valja nešto promeniti i pripremiti jedno od omiljenhi jela na drugačiji način...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

600 g mlevenog mesa

 

100 g crvenog luka

 

2 čena belog luka

 

100 g pirinča

 

800 g kiselog kupusa

 

50 g svinjske masti

 

800 ml mesne supe (ili tople vode)

 

400 ml milerama

 

so

 

biber

 

mlevena paprika (po ukusu)

 

Priprema:

 

Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno seckani beli luk i kratko ga pržite. Zatim dodajte meso pa mešajte i varjačom razdvajajte meso da se ne stvaraju grudvice. Začinite i dinstajte meso desetak minuta.

 

Da li ste za neobičan ručak? Spremite kvrgušu!

 

Nakon toga dodajte pirinač i dinstajte još 5 minuta. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač pa ih pokrijte kupusom. Zalijte supom toliko da prekrije sastojke, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni.

 

Nakon pola sata pečenja, posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela pa pecite još 10 minuta.

makonda-tracker