Svi znaju kako se prave palačinke koje su u svakom domaćinstvu dobrodošle, mogu se jesti kao slane i kao slatke, ali kada ova dva trika upotrebite za spremanje istih, dobićete najmekše i najlepše palačinke.
Zavrnite rukave, promenite jedan sastojak i ispoštujte vreme koje je potrebno za pripremu palačinaka i imaćete najmeke zalogaje.
Sastojci:
- kisela voda
- mleko
- brašno
- vanilin šećer
- jaja
- malo ulja
Priprema:
Prvi trik ima veze sa tim šta dodajete u smesu - odnosno da li stavljate kislu ili običnu vodu. Verovatno ste navikli da u smesu za palačinke stavljate običnu vodu, ali umesto nje, da bi dobili što mekanije palačinke, treba da stavljate kiselu.
Dakle, kada se vratimo na pripremu smese prvo umutite jaja, zatim stavite mleko i kiselu vodu i sve to dobro izmešajte. Nakon toga dodajite brašno tako da se ne stvaraju grumenčići, a nakon toga stavite vanilin šećer.
Kada smesu umutite dobro, drugi trik je vezan za to da smesu obavezno ostavite da odstoji 20 minuta kako bi se sastojci vezali.
Zatim dobro zagrejte tiganj i ispržite palačinke!
Prijatno!