icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fino fino

Ovo jelo se služi toplo, preukusno je i brzo: Kada jednom zavolite pohovane palačinke, pravićete ih neprestano

Podeli:

One će vam prijati stomaku, pa ćete ih stalno želeti na trpezi

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ne stoji vam se dugo kraj "vatre", a u isto vreme vam je potrebno brzo i jednostavno jelo. U takvoj situaciji možete izabrati da sebi pripremite pohovane palačinke koje ćete zavoleti toliko da ćete ih nakon prve pripreme često poželeti opet. Naravno, uz palačinke možete pripremiti i još neka jela za koje vam ne treba mnogo vremena

 

Sastojci:

 

  • 350g brašna
  • 1/2 mleka
  • 4 jajeta
  • 200g sira
  • so
  • ulje

 

Priprema:

 

-Od 1 jajeta, mleka, brašna i malo soli zamesiti testo za palačinke.

Na ulju ispržiti palačinke i pripremiti nadev. Za njega je potrebno da isitnite sir, posolite ako nije dovoljno slan, dodate 2 žumanca i sneg od belanaca. Svaku nadevenu palačinku staviti u kvadrat, umočiti u posoljena jaja i pržiti na vrelom ulju do rumene boje. 

 

Služiti tople!

 

 

Inicijalizacija u toku...