Jedan od sastojaka u ovoj salati je šargarepa. U ishrani se koristi sveža, suva seckana, barena, konzervirana i sl... Njenu naranđžastu boju pospešuje beta karoten koji je veoma značajan za ljudski organizam. Šargarepa organizamu donosi i vitamin A, kao i vitamine B i C.
Zavrnite rukave i pripremite najsavršeniju salatu sa povrćem koja će biti odličan izbor za zimski period koji dolazi.
Sastojci:
- 4 bela krompira
- 200 g šargarepe
- 200 g kiseli krastavaca
- 200 g sira
- 200 g majoneza
- 2 pavlake
- 3 kuvana jaja
Priprema:
Pre nego što počnete da ređate sastojke pripremite preliv tako što ćete pomešati majonez i pavlaku u jednu posudu.
Zatim odvojite jednu veću činiju u koju ćete ređati sastojke za salatu.
Prvo je potrebno da izrendate krompir na dno, a zatim preko njega staviti prethodno pripremljen preliv. Nakon toga izrendati kisele krastavce.
Onda opet stavite preliv, pa rendanu šargarepu, pa opet preliv, zatim sir po izboru.
Preoručuje se da izrendate jaja i stavite ih posle sira. Zatim opet preliv, pa krompir.
Za dekoraciju možete staviti preliva ako vam ostane, majoneza ili nešto po vašem izboru.