Do sutra će nekima dosaditi da jedu kuvana jaja, ali to nije razlog da ih ne iskoristite
Ako ste farbali jaja za Uskrs, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada za koje niste sigurni kako da ih iskoristite. Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok-salate.
Sa lososom i mirođijom
Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.
Sa tunjevinom i krompirom
Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.
Sa testeninom
Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.