čuvar zdravlja

Jača imunitet i čuva od PREHLADA: Recept za lekovitu SUPU od belog LUKA koja će vas okrepiti

Ovu supicu možete ukrasiti prepečenom slaninicom, rendanim sirom ili peršunom za još lepši izgled i ukus.

foto: Profimedia, Martina Kovacova

Prirodni beli luk od davnina se koristi kao lek za mnoge zdravstvene tegobe, naročito ako su bakterijske, virusne i parazitske infekcije u pitanju.

 

Ukoliko biste svakog dana konzumirali po čen belog luka za nekoliko meseci biste poboljšali imunitet, kardiovaskularno zdravlje, kvalitet kože i kose.

 

Aromatični ukus neće prijati svakom čoveku, naročito deci, te je idealno rešenje da pripremite SUPU od BELOG LUKA koja će okrepiti čitavu porodicu.

 

Sastojci:

 

600 ml pilećeg bujona

 

500 ml  vode

 

dve glavice belog luka

 

50 ml maslinovog ulja

 

kockice prepečenog hleba

 

veza peršuna

 

himalajska so

 

biber

 

jaje

 

kačakavalj

 

prepečena slanina

 

Priprema:

 

Zagrejte u loncu pileći bujon sa pola litre vode. Čenove belog luka zagrejte u maslinovom ulju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta sklonite s vatre. Sameljite beli luk u koji ćete  dodavati toplo ulje. Razredite tečnost sa 100 ml obične vode. U zagrejani pileći bujon dodajte smesu od belog luka. Posolite i pobiberite po želji.

 

Kuvajte na laganoj vatri dok se ne sjedine svi sastojci. Kada je gotovo razmutite jedno jaja, narendajte malo sira i dodajte prepečene kockice hleba i promešajte supu. Može je ukrasiti prepečenim listićima slanine.

 

foto: Profimedia, Martina Kovacova