Ovu supicu možete ukrasiti prepečenom slaninicom, rendanim sirom ili peršunom za još lepši izgled i ukus.
Prirodni beli luk od davnina se koristi kao lek za mnoge zdravstvene tegobe, naročito ako su bakterijske, virusne i parazitske infekcije u pitanju.
Ukoliko biste svakog dana konzumirali po čen belog luka za nekoliko meseci biste poboljšali imunitet, kardiovaskularno zdravlje, kvalitet kože i kose.
Aromatični ukus neće prijati svakom čoveku, naročito deci, te je idealno rešenje da pripremite SUPU od BELOG LUKA koja će okrepiti čitavu porodicu.
Sastojci:
600 ml pilećeg bujona
500 ml vode
dve glavice belog luka
50 ml maslinovog ulja
kockice prepečenog hleba
veza peršuna
himalajska so
biber
jaje
kačakavalj
prepečena slanina
Priprema:
Zagrejte u loncu pileći bujon sa pola litre vode. Čenove belog luka zagrejte u maslinovom ulju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta sklonite s vatre. Sameljite beli luk u koji ćete dodavati toplo ulje. Razredite tečnost sa 100 ml obične vode. U zagrejani pileći bujon dodajte smesu od belog luka. Posolite i pobiberite po želji.
Kuvajte na laganoj vatri dok se ne sjedine svi sastojci. Kada je gotovo razmutite jedno jaja, narendajte malo sira i dodajte prepečene kockice hleba i promešajte supu. Može je ukrasiti prepečenim listićima slanine.