icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obavezno probajte

ZDRAVLJE U TANJIRU! Pravo je vreme za ovu BOGATU SUPU punu vitamina C, vitamina D i cinka ― IMUNITETSKA BOMBA! (RECEPT)

Lekovita domaća supa za jači imunitet ― ručak pun vitamina i minerala!

foto: profimedia
foto: profimedia

Supa je jelo kojem se uvek vraćamo tokom pehlade i hladnih dana, ali redovno konzumiranje supe koja je bogata hranljivim sastojcima sa vitaminima i mineralima može biti ukusan način da ojačate imuni sistem, piše Lovesensa.

 

Predlažemo vam recept za supu koja je bogata vitaminima C i D, cinkom i antioksidantima.

 

Preporučuje se kod prehlada, respiratornih tegoba, upala, infekcija i problema sa sinusima.

 

Sastojci:

 

2 kašike maslinovog ulja

1 1/2 šolje seckanog luka

3 stabljike celera, tanko iseckane

2 velike šargarepe, isečene na kolutove

Šampinjoni 500 g

5 čena belog luka

8 šolja neslanog pilećeg temeljca

4 grančice majčine dušice

2 lovorova lista

100g leblebije iz konzerve

200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju

1 1/2 kašičice soli

1/2 kašičice slatke crvene paprike

350 g iseckanog lista kelja (bez stabljika)

1/2 kašičica bibera

 

Priprema:

 

U pileći temeljac sipajte maslinovo ulje, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i kuvajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte majčinu dušicu, lovorov list i leblebije, a zatim piletinu, so i mlevenu papriku. Ostavite da se kuva oko 25 minuta.

 

Nakon toga dodajte u supu liske kelja, pa kuvajte još 5 minuta.

 

Izbacite iz supe majčinu dušicu i lovorov list.

 

Jedite dok je toplo, a ostatak možete do dva dana čuvati u frižideru.