Ko još ne voli čizkejk? Ukusna kremasta poslastica na jesen može se praviti sa dodatkom bundeve, a rezultat ne može da vam se ne dopadne ako ste ljubitelj slatkiša!
Bundeva nam je postala omiljeni sastojak većine kolača! Dok od nje možete da napravite i slane specijalitete, u kombinaciji sa nekolicinom sastojaka daje fenomenalne poslastice u kojima se uživa.
Osim jesenjeg kolača od bundeve, koji ćete redovno jesti u sezoni bundeve, probajte i bundeva čizkejk:
Sastojci
- 300 g mlevenog keka
- 70 g maslaca
- pola kg krem sira
- 120 g pirea od bundeve
- 2 jaja
- 100-120 g šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- pola kašičice cimeta
Priprema
Maslac rastopite i pomešajte s mlevenim keksom. Utisnite ga u okrugli kalup i dobro rasporedite.
Mikserom umutite krem sir, vanilu i šećer. Dodajite jedno po jedno jaje i mutite. Odvojte, otprilike, jednu šolju smese, a na keks izlijte beli krem. Sa ostatkom smese pomešajte pire od bundece i cimet, pa to prelijte kao drugi sloj.
Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta ili dok ne vidite da je gotovo.
Služite kad se torta ohladi, a najbolje je da prenoći u frižideru.