tako kremasto

Poslastica iz mašte sladokusaca: Čizkejk sa dva krema i tajnim jesenjim sastojkom (RECEPT)

Ko još ne voli čizkejk? Ukusna kremasta poslastica na jesen može se praviti sa dodatkom bundeve, a rezultat ne može da vam se ne dopadne ako ste ljubitelj slatkiša!

foto: Shutterstock

 

Bundeva nam je postala omiljeni sastojak većine kolača! Dok od nje možete da napravite i slane specijalitete, u kombinaciji sa nekolicinom sastojaka daje fenomenalne poslastice u kojima se uživa.

 

 

Osim jesenjeg kolača od bundeve, koji ćete redovno jesti u sezoni bundeve, probajte i bundeva čizkejk:

 

Sastojci

 

  • 300 g mlevenog keka
  • 70 g maslaca
  • pola kg krem sira
  • 120 g pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • 100-120 g šećera
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • pola kašičice cimeta

 

 

 

Priprema

 

Maslac rastopite i pomešajte s mlevenim keksom. Utisnite ga u okrugli kalup i dobro rasporedite. 

 

 

 

Mikserom umutite krem sir, vanilu i šećer. Dodajite jedno po jedno jaje i mutite. Odvojte, otprilike, jednu šolju smese, a na keks izlijte beli krem. Sa ostatkom smese pomešajte pire od bundece i cimet, pa to prelijte kao drugi sloj.

 

Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta ili dok ne vidite da je gotovo.

 

Služite kad se torta ohladi, a najbolje je da prenoći u frižideru.