Slani vafl jedite za doručak ili večeru, sa prilogom po želji, a sigurno će se dopasti i starijima i deci.
Mekani slani vafl je odličan izbor za doručak. Od njega možete praviti sendviče, ali i jesti ih sa bilo kakvim suhomesnatim, pavlakom, krem sirom, povrćem... Mekan je i sutradan, ali najlepši je topao.
Za ovaj recept vam ne treba ništa više od par običnih sastojaka koji se mogu naći u svakom domaćinstvu, ali potreban vam je i aparat za vafl ili bakin kolač.
Sastojci
- 2 jaja
- 2 šolje kisele vode
- 3 šolje brašna (možete koristiti i integralno, speltino, podjednako je ukusno)
- 3 kašike ajvara
- kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- semenke po želji (čija, lan...)
Priprema ne može biti jednostavnija. Umutite sve sastojke, a količinu semenki, ako ih volite u testu, prilagođavajte po želji. Možete dodati i susam. Pecite u aparatu za vafl ili galete.
Prijatno!
( Glossy )