Ne treba vam meso da pripremite božanstvenu pastu vrlo bogatog ukusa, a jedna voćka može da bude sitnica koja pravi ogromnu razliku
Limun odavno nije rezervisan samo za slatka jela i dezerte, već i te kako ima svoje zasluženo mesto u svim vrstama posluženja, a pored toga što ga možete jesti s ribom, obavezno probajte testeninu s limunom. On će pružiti intenzivan i vrlo interesantan ukus, a ako se pomeša s belim lukom i pravom kombinacijom začina dobićete jelo kom ćete se uvek rado vraćati.
Sastojci:
- pakovanje špageta
- 5 čenova belog luka
- 300 mililitara pavlake za kuvanje
- 4 kašičice izrendane kore limuna
- 40 mililitara limunovog soka
- 70 grama rendanog parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber, peršun, origano po ukusu
Priprema
Sipajte litar i po vode u šerpu i ostavite da proključa, pa dodajte špagete i so. Kuvajte još deset minuta, pa procedite, ali ostavite najmanje 150 mililitara vode.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, pa na njemu propržite sitno sečen beli luk tek toliko da pusti miris. Zatim nalijte pavlaku za kuvanje, koru limuna i začine i ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko pet minuta ili dok ne počne da se zgušnjava. Potom dodajte špagete i onaj ostatak vode i mešajte nekoliko minuta bez prestanka.
Sklonite s ringle i dodajte parmezan, limunov sok i sve dobro promešajte.