ukus je izuzetan

Kremasti krompir, najsočnija svinjetina: IZDAŠAN RUČAK koji se sprema brzo, a satima vas drži sitima (RECEPT)

Ako nemate ideju šta biste novo, a ipak poznatog ukusa i zasitno mogli da spremite za ručak, ovo bogato jelo sigurno će vam se dopasti. Malo sastojaka, malo vremena, fantastičan ukus!

foto: Shutterstock

Stigla je jesen i laganije obroke menjamo bogatim i jakim, a gde ćete bolje od slasne svinjetine u okviru glavnog jela? Dodajte tome začine, krompir i pripremite sve baš ovako i možete biti sigurni da ćete dugo ostati punog stomaka.
 

Sastojci:

 

  • 700 grama krompira
  • 500 grama svinjskog mesa po izboru, idealno ulupane šnicle
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike senfa
  • 5 kašika majoneza
  • kačkavalj po ukusu
  • so, biber, peršun po ukusu


Priprema


Oljuštite, operite i izrendajte krompir, pa ostavite da se ocedi. Posolite ga i pobiberite po ukusu, pa odvojte na dva jednaka dela.


Podmažite vatrostalnu posudu uljem, pa rasporedite krompir po dnu. U jednoj posudi pomešajte sitno seckan luk i ulje, pa time prelijte krompir. Potom poređajte meso, idealno šnicle sečene u trake, pa preko stavite preostali krompir. Nakon što poravnate, u jednoj posudi pomešajte peršun, senf, majonez i soli po želji, prelijte time. Zatim narendajte kačkavalj preko.

 

Pecite na 200 stepeni najmanje pola sata.