Iznenadiće vas koliko se lako pripremaju, a ukus je izuzetan
Ako želite da uživate u lazanjama, a nije baš baš do testenine, ova zdravija alternativa odlično je rešenje.
Sastojci:
- Kilogram tikvica
- pola kilograma mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 100 mililitara mleka
- brašna po potrebi
- 3 jajeta
- so, biber, peršun, origano po ukusu
- kašika suvog začina
Priprema
Očistite tikvice i isecite po dužini, pa ih posolite i ostavite da puste vodu.
U dubljem tiganju proprižite sitno seckan crni luk na malo ulja, pa dodajte mleveno meso, suvi začin, so, biber, peršun, origano po ukusu.
Zatim procedite kriške tikvica i uvaljajte ih nežno u brašno. Ređajte ih po nauljenom plehu ili vatrostalnoj posudi. Nakon što složite red, prekrijte ga slojem od mesa, pa ponovo ređajte tikvice i tako sve dok ne potrošite materijal.
Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i nastavite pečenje. Posle 15 minuta, ponovo izvadite i prelijte mešavinom od umućenih jaja i mleka i vratite da se peče još 20 minuta.