i hranljivo, i jeftino

UKUSAN, NISKOKALORIČAN I ZDRAV prilog svakom jelu: Uputstvo Marte Stjuart za pripremu BULGURA

Bulgur je superhrana koja je odlična zamena za pirinač, zdrava je i obuluje hranljivim materijama!

foto: Shutterstock

Bulgur je supernamirnica koju ćete sigurno voleti ako jedete proso i pirinač. U pitanju je zdrava žitarica koja obiluje hranljivim materijama, dobra je za probavu, imunitet, nadutost...

 

Uz sve to, bulgur je i jeftin, a pakovanje od 200 grama može se kupiti za manje od 200 dinara.

 

 

Čuvena Marta Stjuart otkrila je svoj način pripreme bulgura.

 

Sastojci

 

  • 1 šolja srednje mlevenog bulgura
  • prstohvat soli
  • voda
  • ekstradevičansko maslinovo ulje

 

Priprema

 

Pomešajte bulgur, jednu i po šolju vode, so i ulje u tiganju. 

 

Krčkajte bulgur, pa pokrijte tiganj i na tihoj vatri kuvajte 12 minuta.

 

Skinite s vatre, ostavite poklopljeno 10 minuta.

 

Promešajte viljuškom.

 

Nemojte koristiti sitno mleveni bulgur za ovaj recept, jer Marta ističe da njemu ne treba kuvanje, već ga je dovoljno držati potopljenog 10 minuta u ključaloj vodi.