sprema se brzo, jede još brže

SAVRŠENOG ukusa, a tako brzo i jeftino: JESENJI puding-kolač sa jabukama pravićete SVAKOG DANA

Sočna i jeftina poslastica s jabukama sprema se očas posla, ne može da ne uspe, a vrlo je ukusna.

foto: Shutterstock

Ukoliko volite poslastice s jabukama, obavezno probajte i nemački kolač s jabukama, keks-tortu, kao i slasnu pitu s jabukama i grizom.

 

Sastojci

 

Biskvit

 

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo

 

*imajte na umu da biskvit dosta naraste tokom pečenja, ali potom i splasne

 

Krem

 

  • 3 kesice pudinga od vanile
  • kilogram i po očišćenih jabuka
  • 300 gr šećera
  • litar vode

 

  • 400 ml slatke pavlake ili šlaga


Priprema

 

Belanca odvojte i mutite u sneg. U odvojenoj posudi mutite žumanca i šećer, a onda dodajte polako sneg od belanaca. Dodajte brašno kašiku po kašiku, usput mešajući mutilicom, a na kraju i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh i neka se peče na 180 stepeni dok ne dobije smeđe-zlatnu boju.

 

Jabuke koje ste prethodno očistili naseckajte na kockice, prelijte sa 800 ml vode i dodajte šećer. Ostavite da se kuvaju dok ne omekšaju, a onda ih izvadite iz vode i sipajte na biskvit.

 

U preostalih 200 ml vode dodajte pudinge od vanile i onda to sipajte u vodu u kojoj su se kuvale jabuke, pa mešajte dok se ne zgusne.

 

Izlijte krem na jabuke, izravnajte, a kada se malo ohladi, umutite slatku pavlaku i premažite kolač.

 

Neka se ohladi u frižideru par sati, a onda secite kolač i sladite se!