jesenje POSLASTICE

SOČNA I MEKANA KAO PAMUK: Slasna pita s grizom i jabukama po bakinom receptu

0

Ako najradije uživate u starim, dobrim i proverenim bakinim dezertima, obavezno probajte ovaj recept

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 150 ml. mleka
  • šećer po želji
  • 1 kg jabuka
  • 100 ml ulja
  • 1 kockica maslaca ili margarina
  • cimeta malo
  • 100 gr suvog groždja
  • 10 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 1 prašak za pecivo

 

Priprema


Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko,koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min.

 

Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo groždje. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.

 

Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.

 

Ostaviti da se dobro ohladi i seći.

 

 

 

makonda-tracker