Čak i početnici će uspeti da je naprave, s obzirom na to da nema zahtevnih kora i rerne.
Stiže period slava i praznika, a na svakoj domaćici je da osmisli najukusniju poslasticu kojom će oduševiti porodicu. Mi vam donosimo originalni recept za Markizu.
Sastojci:
2 pakovanja piškota
300 g putera
200 grama šećera u prahu
300 g mlečne čokolade
6 jaja
kašika ruma
200 g lešnika
pola šolje mleka
Priprema:
Spremite duboku posudu za torte u kojoj ćete poređati piškote umočene i mleko i rum. Poređajte ih po dnu, a potom i po ivicama. Umutiti puter sa šećerom i 6 žumanaca, nakon toga dodati mleveni lešnik i kašiku ruma. Istopiti čokoladu, najbolje bi bilo na pari, pa dodati u fil. Posebno umutiti belanca i dobro umešati u fil. Smesu sipati preko piškota, a odgore može dodati još jedan red, ukoliko imate viška. Tortu ostavite u frizu tokom noći, a sutradan je prebacite u dekorativnu tepsiju i dekorišite po želji.