morate probati

PEČENE, PUNJENE I POHOVANE: Ovakav način priprema paprika postaće redovno jelo na vašoj trpezi

Za samo nekoliko minuta koliko vam treba za prirpemu ovih paprika imaćete jelo koje će postati omiljeno na vašoj trpezi

foto: Shutterstock

Treba vam brzo jelo za trpezu, a želite da bude lagano i ukusno, možda čak i bez mesa. Prija vam lakša hrana, onda ovaj recept sa pečenim paprikama koja se pune pavlakom i kupovnim kajmakom će postati omiljeno na vašoj trpezi. 

 

Sastojci:

 

  • Pečene paprike
  • Pavlaka
  • Kajmak jednog domaćeg proizvođača u čaši
  • Senf
  • Malo majoneza
  • So
  • Možete dodati i začine po želji
  • Brašno
  • Jaja
  • Prezle

 

Priprema:

 

Paprike dobro očistite o zapečene ljuske i isperite semenke koje se nalaze unutra, kako vam se ne bi našle u jelu. Nakon što to uradite u nekoj posudi pomešajte proizvoljno pavlaku, kajmak i senf. Nakon što to umešate, prema vašim preferencijama dodajte soli ili nekih začina ukoliko ih volite, npr. kari. Time napunite paprike i spremne su za drugu fazu. Uvaljajte ih u brašno, jaja i prezle i pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Nakon toga ih servirajte i spremne su za jelo.