Za samo nekoliko minuta koliko vam treba za prirpemu ovih paprika imaćete jelo koje će postati omiljeno na vašoj trpezi
Treba vam brzo jelo za trpezu, a želite da bude lagano i ukusno, možda čak i bez mesa. Prija vam lakša hrana, onda ovaj recept sa pečenim paprikama koja se pune pavlakom i kupovnim kajmakom će postati omiljeno na vašoj trpezi.
Sastojci:
- Pečene paprike
- Pavlaka
- Kajmak jednog domaćeg proizvođača u čaši
- Senf
- Malo majoneza
- So
- Možete dodati i začine po želji
- Brašno
- Jaja
- Prezle
Priprema:
Paprike dobro očistite o zapečene ljuske i isperite semenke koje se nalaze unutra, kako vam se ne bi našle u jelu. Nakon što to uradite u nekoj posudi pomešajte proizvoljno pavlaku, kajmak i senf. Nakon što to umešate, prema vašim preferencijama dodajte soli ili nekih začina ukoliko ih volite, npr. kari. Time napunite paprike i spremne su za drugu fazu. Uvaljajte ih u brašno, jaja i prezle i pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Nakon toga ih servirajte i spremne su za jelo.