ODLIČAN RECEPT

ZA DORUČAK, RUČAK ILI VEČERU: Prefine mekane domaće lepinjice gotove su za 15 minuta (RECEPT)

Poslužite ih sa suhomesnatim, pavlakom, ajvarom...

foto: Shutterstock

Skoro da nema osobe koja ne voli mekane lepinje, pa još ako su domaće...

Imamo recept za koji su vam potrebni najjednostavniji sastojci, a uživaćete u ukusu mekanih lepinjica. Služite ih sa bilo čime što volite!

 

Sastojci:

 

500 g brašna

350 ml grčkog jogurta

1/2 čaše mleka

1 kašika sode bikarbone

1 kašika soli

1 kašika šećera

susam

 

Priprema:


Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i so, a u onda u isto posudu dodajte jogurt i mleko.

 

Umesite testo i ostavite da odmori. Nakon što ste malo sačekali, premesite ga i razvijte u valjkasti oblik. Potom, isecite više komada testa, pa svaki komad prepolovite. Pravite od testa loptice.

 

Premažite loptice maslinovim uljem. Malo zasecite nožem po vrhu. Pospite loptice susamom.

 

Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite 15ak minuta na 200°C.