Čuvajte ga do tri dana na sobnoj temperaturi, zatvorenog u kutiju s poklopcem.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 200 g šećera
- 1 kašika narendane korice limuna
- 180 ml grčkog jogurta
- 120 ml suncokretovog ulja
- 2 velika jaja
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Četvrtasti kalup za hleb namastite, a dno obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte brašno s praškom za pecivo i soli, a u drugoj šećer s narendanom koricom limuna.
Izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smesu, pa dodajte grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Potom dodajte pripremljene suve sastojke i dobro promešajte drvenom kašikom. Pripazite da ne ostanu grudvice.
Prelijte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-ak minuta u zagrejanoj rerni. Proverite čačkalicom je li kolač gotov, pa pustite da se dobro ohladi pre sečenja.
( gastro.24sata.hr )