MALI TRIK ZA DOMAĆICE

Menja ukus na najbolji mogući način: Jedan sastojak salatu od krastavaca čini — savršenom

2

Sveži krastavci poslužuju se kao osvežavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljaće i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i bibera, prenosi Stil.

 

No, ako želite da unapredite ukus svežih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Reč je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. Ali, ima snažan citrusni ukus koji će se sjajno slagati s krastavcima.

Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zameniti sa sveže isceđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate.

 

Uspešnost salate i njen sjajan osvežavajući ukus počiva upravo na korišćenju ekstrakta limuna.

 

Sastojci:

 

  • 3 velika krastavca
  • 150 ml sirćeta
  • 6 kašičica belog šećera
  • 1 čajna kašičica ekstrakta limuna
  • so i biber po želji

 

Priprema:

 

1. Krastavce dobro operite i narežite na manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca pre nego što ga narežete na manje komade.

 

2. U posebnoj zdeli pomešajte sirće, šećer, ekstrakt limuna, so i biber.

 

3. Tekućinu prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u frižider da se ukusi sjedine, barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.

 

4. Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker