fil je nestvaran

NEĆETE MOĆI DA SE ZAUSTAVITE NA JEDNOJ: Sočne punjene jabuke čiji recept će vam svi tražiti

Predstavljamo vam posni kolač koji se priprema vrlo lako, a izgleda kao specijalitet iz najskupljeg restorana

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 veće jabuke
  • 100 grama oraha, sitno iseckanih u blenderu
  • 1-2 kašike suvog grožđa
  • 4 kašike meda
  • cimet po ukusu


Priprema


Dobro operite jabuke, pa im odsecite vrhove. Kašičicom ih izdubite, ali pazite da ih ne probušite kako bi kasnije mogle da se pune.


Orahe, koje ste prethodno sitno iseckali u blenderu (ali ne samleli!),pomešajte sa suvim grožđem i zatim filujte jabuke. Poređajte ih u dubljoj i užoj šerpi, nalijte malo vode i kuvajte 15-20 minuta.


Nakon što se jabuke prohlade, poređajte ih po tacni i svaku od njih prelijte kašikom meda, pa pospite cimetom.