Ako želite da obradujete svoju porodicu, goste i, pre svega, sebe dezertom zanimljivog ukusa, obavezno probajte ovaj kolač
Sastojci:
- 5 većih jabuka
za fil:
- 250 grama mlevenih oraha
- 100 grama suvog grožđa
- 250 grama šećera
- litar mleka
*Nakon što mleko provri, smanjiti temperaturu, dodati sve sastojke i mešati nekoliko minuta.
za preliv:
- šolja mleka
- jedno jaje
Priprema
Oljuštite jabuke i isecite ih na kolutove, koje ćete potom umočiti u razmućena jaja, potom u prezle i pržiti u dubljem vrelom ulju. Nakon što ih ispohujete, ređajte jabuke u kalup za tortu.
Kada prekrijete dno nauljenog kalupa, sipajte fil, a zatim ponovo ređajte naizmenično jabuke i fil dokle imate materijala. Poslednji red treba da čine jabuke.
Kada završite ređanje, u jednoj manjoj posudi razmutite celo jaje, potom tome dodajte šolju mleka i ovom mešavinom prelijte slatku musaku.
Nakon što se ispeče, istresti iz kalupa pažljivo i na kraju posuti vanilinim šećerom.