Ovaj čizkejk se brzo pravi i jedinstvenog je ukusa.
KORA
keks — 1 paket, sa maslacem
maslac — 50 g
sveže mleko — 3 supene kašike
kakao — 1 supena kašika
KREM
kisela pavlaka — 400 g
krem sir — 2 kesice
šećer u prahu — 100 g
ŽELIRANI KREM
jagode — 10 komada
šećer — 80 g
želatin — 1 komad
voda — 50 ml
PRIPREMA:
Dobro pratite korake:
1. Očistite jagode, isecite na 2 dela i stavite u tiganj, prelijte šećerom i na kraju vodom. Ostavite desetak minuta da vri.
2. Rastopite maslac, sameljite keks i pomešajte sa maslacem. Dodajte sveže mleko. Namažite kalup sa dnom koje se skida i delom maslaca i sipajte smesu za koru. Moj je bio 17 cm. Stavite u frižider da se stegne.
3. Promešajte krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Rastvorite želatin na pari prema uputstvu na pakovanju i sipajte pola u dobijeni krem.
4. Sipajte krem u obruč i ponovo stavite u zamrzivač.
5. Jagode su već gotove, skinite ih sa vatre i sipajte preostali želatin. Ostavite da se hladi desetak minuta i sipajte sok u obruč. Poređajte jagode po ukusu i staviteu zamrzivač.
Gotovo je za oko 20 minuta. Ostaje da sačekate da se stegne, barem 30 minuta.