DOMAĆE!

FANTASTIČAN RECEPT ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Evo kako da napravite 9 litara domaćeg soka od SAMO 4 pomorandže

Uradite sve prema receptu, dobićete fenomenalan sok, a od ostataka možete pripremiti ukusan džem!

foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog napitka jeste:

 

  • 4 pomorandže
  • kilogram šećera
  • 30 g limuntusa
  • 9 litara vode.

 

Pomorandže oprati, preliti ključalom vodom da bi se uklonila gorčina, obrisati ih i smestiti u zamrzivač na sat-dva. Izvaditi iz zamrzivača, iseći i samleti u mašini za mlevenje mesa. Smesu preliti sa 3 litra vode, filtrirane ili prokuvane i ohlađene. Ostaviti da odstoji desetak minuta.

 

Procediti kroz cediljku, pa u proceđen sok dodati 6 litara vode, šećer i limuntus. Dobro promešati, dok se šećer ne otopi (možete i ostaviti da odstoji sat vremena). Sipajte u flaše ili tegle.

 

Vaš ukusan sok je spreman za upotrebu!

 

Posto je limuntus prirodni konzervans, sok možete čuvati u frižideru desetak dana. Količinu i slatkoću soka možete prilagoditi svojim potrebama, tako što ćete smanjiti količinu sastojaka.

 

Veoma je važno da se sve uradi prema receptu, a od ostataka pomorandži, tačnije njene pulpe, možete pripremiti džem – preručite je u šerpicu, dodajte šećera po ukusu, malo limuntusa i prokuvajte 5-10 minuta!