Sprema se drugačije nego "obični" hlebovi, ali je jednako ukusan — ako ne i ukusniji!
Iako smo svi navikli da se hleb peče u rerni, probajte ovaj iz tiganja – nećete se pokajati! Sprema se jednostavno, a sadrži i kefir, prirodni probiotik koji veoma dobro deluje na zdravlje creva, piše Mondo.
Sastojci:
- 450 grama brašna
- Deset grama kvasca
- 150 mililitara tople vode
- Kašičica šećera
- Kašičica soli
- 150 mililitara kefira
- Ulje (za podmazivanje)
Priprema
U posudu najpre sipajte brašno i so, napravite udubljenje us redini.
U odvojenu posudu sipajte mlaku vodu, kvasac i šećer, izmešajte, pa to sipajte u udubljenje koje ste napravili u brašnu i ostavite tako da naraste.
Zatim dodajte kefir, pa dobro izmešajte i oblikujte testo u loptu. Ostavite da naraste na toplom oko sat vremena.
Izvadite testo na pobrašnjeno površinu, malo ga premesite, a zatim podmažite veći tiganj. Testo stavite u tiganj, blago ga pritisnite rukama odozgo da ga malo istanjite, poklopite i ostavite da stoji desetak minuta.
Zatim stavite tigan poklopljen na blagu vatru, pržite oko sat vremena, okrenite na drugu stranu i ostavite još desetak minuta.