oduševićete se

S MESOM ILI BEZ — IZBOR JE VAŠ! Ukusan i izdašan ručak s karfiolom kojem ćete se rado vraćati (RECEPT)

Povrće koje je prebogato hranljivim materijama odlična je baza za jelo koje će brzo postati omiljeno u vašem domu

foto: Shutterstock

Sastojci:

  • velika glavica karfiola
  • 400 mililitara neutralne pavlake
  • 150-200 grama prezle
  • jedno veće jaje
  • 4 kašike ulja
  • soli po ukusu
  • (ako spremate s mesom) 400-500 grama mlevenog svinjskog mesa


Priprema


Glavicu karfiola dobro operite, očistite, isecite na deliće i prokuvajte u posoljenoj vodi. Ukoliko spremate s mesom, prodinstajte meso sa crnim lukom. Prezle propržite na malo ulja.


U jednoj dubljoj činiji pomešajte prethodno proceđen karfiol, pomešajte ga s prezlom. Ako spremate jelo s mesom, poređajte karfiol, pa preko meso, pa odozgo još jedan sloj karfiola — kao za musaku. Ukoliko pripremate bez mesa, onda samo pomešani karifol i prezlu sipajte u vatrostalnu posudu, potom pomešajte pavlaku za kuvanje s umućenim jajetom i time prelijte karfiol.


U rerni prethodno zagrejanoj za 180 stepeni pecite ne duže od pola sata.