Priprema je veoma brza i laka, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
4 krompira
6 tvrdo kuvanih jaja
200 g stišnjene šunke ili šunkarice
300 g tvrdog sira (kačkavalj)
1 pavlaka
100g majoneza
so,biber
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci i ohladiti ga.
Jaja kuvati duže od 5 minuta, tako da žumance ne bude rovito.
Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Preliv začiniti po ukusu.
Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju u kojoj će biti posluženi.
Dno činije se premaže slojem preliva od majoneza i pavlake.
Prvo se stavlja rendani krompir, a preko njega preliv.
Izrendati šunkaricu i premazati prelivom u tankom sloju.
Izrendati kuvano jaje, a zatim preliv.
Preko jaja se renda sir.
Ponovo slagati sastojke istim redosledom dok se ne utroše.