mali prinčevi i princeze

JEDNOG DANA ĆE VLADATI SVETOM: Ovi neodoljivi mališani su naslednici najpoznatijih svetskih kraljevskih porodica

Iako britanski naslednici princ Džordž i princeza Šarlot prednjače u svojoj popularnosti i eksponiranosti u medijima, ima još mnogo kraljevskih mališana koji oduševljavaju svojom pojavom

foto: Profimedia

1. Princ Kristijan

 

Dvanaestogodišnji princ Kristijan je najstarije dete danskog princa Fredrika i princeze Meri.

 

foto: Profimedia

Rođen je 15. oktobra 2005. godine, trenutno pohađa osnovnu školu, a zanimljivo je da je prvi član kraljevske porodice koji je upisao državnu školu.

Takođe, drugi je u redu za titulu kralja, odmah iza oca Fredrika koji će naslediti aktuelnu kraljicu Margaretu II.

 

foto: Profimedia

Kristijan ima mlađu sestre Izabelu i Džozefin, kao i brata Vinsenta, pa se svi zajedno pojavljuju na mnogim događajima uz svoje roditelje.

 

 

2. Princ Hisahito

 

foto: Profimedia

Preslatki princ Hisahito je najstarije dete i jedini sin japanskog kraljevskog paraprinca Akišina i njegove supruge Kiko.

 

Budući da je jedini muški naslednik treći je u redu za titulu cara u zemlji izlazećeg sunca.

 

Smatra se da je kao prvo muško dete rođeno u japanskoj carskoj porodici za 45 godina s dnevnog reda skinuo moguću ustavnu krizu izazvanu nemogućnošću žena da nasleđuju krunu.

 

Ime Hisahito znači spokojan i čestit.

 

foto: Profimedia

Ovaj jedanaestogodišnjak svakim svojim pojavljivanjem u javnosti oduševi naciju, te ga svuda dočekuju s poštovanjem. Takođe ima i dve starije sestre, princezu Mako i Kako.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

foto: Profimedia

3. Princeza Amalija

 

Princeza Amalija od Nasaua je luksemburška petogodišnja princeza i najstarije dete tamošnjeg princa Feliksa i princeze Kler.


Iako ova porodica nije na svim naslovnim stranicama poznatih svetskih magazina, mora se priznati da su jedna od lepših kraljevskih porodica, a malena princeza očarava svojim preslatkim osmehom.

 

foto: Profimedia

Dve godine nakon Amalije, srećan par dobio je još jednu ćerkicu princezu Lijam.

 


4. Princeza Elizabet

 

foto: Profimedia

Punog imena Elizabet Terezija Marija Helena, rođena je 25. oktobra 2001. godine i po rođenju je stekla titulu princeze.

 

Najstarije je dete belgijske kraljice Matilde i kralja Filipa, koji je na vlast došao kada je njegov otac Albert II abdicirao 2013. godine.


Ova 18-godišnja plavokosa mlada princeza trenutno pohađa privatnu srednju školu u Briselu, a u slobodno vreme bavi se plesom i učenjem stranih jezika. Za sada tečno govori holandski, francuski i nemački.

 

foto: Profimedia

Takođe, na mnogim kraljevskim venčanjima u svojoj zemlji je u ulozi deveruše, a pre nekoliko godina je imala i prvi kraljevski angažman. U čast svim poginulim u Prvom svetskom ratu, održala je emotivni govor koji je oduševio sve prisutne.

 

To je svojevrsna uvertira u ono što je jednog dana očekuje, budući da je prva u redu za nasleđivanje belgijske krune.

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Profimedia

5. Princeza Estela


Petogodišnja princeza Estela je najstarije dete švedske princeze Viktorije i njenog supruga princa Danijela.

 

Budući da je njena majka Viktorija sledeća u redu za tron, to malenu Estelu čini drugom u liniji za presto.

 

Takođe, prvo je žensko dete u istoriji koje se rodilo s pravom na nasleđivanje krune i to direktnim pravom, a ne zbog toga jer se nisu rodili muški naslednici.

 

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

 

S obzirom na to da će jednog dana biti kraljica, od samog rođenja ova preslatka devojčica je u centru medijske pažnje u zemlji.

 

Tako neretko mogu da je "uhvate" u neodoljivim pozama kada pokazuje kako je uprkos plavoj krvi vrlo slična svim svojim zaigranim vršnjacima.

 

 

6. Princeza Gabrijela i princ Žak

 

foto: Profimedia

Najmlađi članovi monaške porodice blizanci Žak i Gabrijela napunili su nedavno pet godina. Dvoje mališana u decembru 2015. uveselili su princezu od Monaka Šarlin i njenog supruga princa Alberta II.

 

foto: Profimedia

Princezi Šarlin Žak i Gabrijela su prva deca, a princ Albert II ima dvoje vanbračne dece. S obzirom na to da su deca različitog pola, prema tradiciji presto će da nasledi sin. Rođenje Žaka i Gabrijel obeleženo je s 42 pucnja iz topa. Princ Albert II i princeza Šarlin u braku su osam godina.

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Profimedia

7. Princeza Ingrid Aleksandra

 

Norveška princeza Ingrid Aleksandra je najstarije dete princa Hokona i druga u redu za nasleđivanje krune svoga dede kralja Heralda V.

 

Kada jednom postane kraljica, biće druga ženska osoba koja je sedela na tronu norveške monarhije.

 

foto: Profimedia

Trinaestogodišnja princeza pohađa državnu školu jer su njeni roditelji želeli da ima normalno detinjstvo i da se ni po čemu ne ističe od svojih vršnjaka i prijatelja.

 

8. Princeze Leonor i Sofija

 

foto: Profimedia

Sestre Leonor i Sofija su preslatke ćerkice španske kraljice Leticije i kralja Felipea VI. Ova četvoročlana porodica često odlazi na zajednička putovanja širom sveta.

 

Iako su fizički vrlo slične pa mnogi pomisle da su bliznakinje, Leonor je od Sofije starija dve godine.


Svakim svojim pojavljivanjem u javnosti oduševe pristojnošću, manirama i istančanim stilskim ukusom koji su očigledno nasledile od majke, poznate po raznovrsnim modnim stajlinzima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

foto: Profimedia

Španska kraljica Leticija i njen suprug kralj Felipe VI sve češće svoje kraljevske obaveze ispunjavaju u društvu ćerkica Leonore i Sofije.

 

Devojčice pohađaju privatnu školu u okolini Madrida gde nastavu, osim na španskom, slušaju i na engleskom, a uz to uče i kineski.