oduševićete se

MEKANA, SLASNA, TOPE SE U USTIMA! Punjena slatka gnezda po bakinom receptu

Nećete moći da poverujete koliko su fini i ukusni.

foto: bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 70 grama maslaca
  • 4 kašike prah šećera (treba 150 grama)
  • 200 grama brašna
  • korica pomorandže
  • 1 vanilin šećera
  • malo džema
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 1 kašica brašna
  • 1/2 praška za pecivo


Priprema

Umutiti penasto maslac s 2 kašike prah-šećera, dodati rendanu koricu pomorandže, dva žumanceta i vanilin šećer. Ubaciti brašno s praškom za pecivo.

Umesiti glatko testo, pa ga razviti pola centimetra i vaditi kalupom male krugove. Ređati u pleh. Umutiti belanca s 2 kašike šećera u čvrst sneg.

Dodati mlevene orahe i jednu kašičicu brašna. Sve izjednačiti dobro i puniti špric. Kašičicom vaditi džem i stavljati na sredinu kolačića u plehu.

Špicom istisnuti belance s orasima na rubove kolača oko džema. Peći na 180 stepeni 20-25 min.


Uživajte!.