Brza poslastica koju će obožavati cela porodica.
Sastojci:
Za tortu:
3 jajeta
150 g šećera
160 ml pavlake
65 g brašna
5 g praška za pecivo
50 ml mleka
Za srednji fil:
5 žumanaca
150 g šećera
5 ml esencije vanile
160 ml mleka
30 g brašna
150 g putera
150 g čokolade
Za gornji fil/glazuru:
150 g tamne čokolade
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja i šećer, dodajte pavlaku, brašno, prašak za pecivo i mleko. Opet dobro umutite. Sipajte u tepsiju dimenzija 23×23 cm obloženu pek papirom i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Kada se ispeče premažite sa malo mleka.
Za fil: Pomešajte žumanca, šećer, esenciju vanile i mleko, pa umutite žicom. Kada sjedinite dodajte brašno i nastavite da mešate. Zatim stavite na šporet i kuvajte dok ne postane gusto, sve vreme mešajući. U vreo fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte puter i mikserom sjedinite. Fil rasporedite preko kore.
Za glazuru: Čokoladu otopite u zagrejanoj slatkoj pavlaci i prelijte preko fila.
Ohladite u frižideru nekih 2 sata, pa služite.