da li ste znali?

POSLASTICA PO STAROM NEMAČKOM RECEPTU: Ukusni kolač od JABUKA i šlaga postao je tradicija!

0

Zasladite se posle nedeljnog ručka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

2 jaja

1 čaša ulja

2 čaše šećera

1 vanil šećer

2 čaše brašna

prstohvat soli

1 kašičica cimeta

1 kašičica sode bikarbone

3 jabuke

 

Priprema:

 

Umutiti jaja, šećer i vanil šećer.

Dodati ulje, pa još kratko mutiti.

Zatim dodati brašno, so, cimet i sodu bikarbonu.

Sve zajedno pomešati. Jabuke oljuštiti i iseckati na listiće.

Dodati u smesu, pa pažljivo sjediniti.

Sipati u pleh, obložen papirom za pečenje.

Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 190ºC oko 55 minuta.

Pečen kolač ohladiti, iseći na komade. Posuti šećerom u prahu. Poslužiti uz sladoled ili šlag.

 

j
foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker