recept

PRIPREMA SE OČAS POSLA I DOPADA SE SVMA: Sočni i šareni BOŽIĆNI KOLAČ pravi je izbor za ovaj praznik

0

Odličan desert, pun raznovrsnog suvog voća

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

80 g suvih kajsija

80 g suvih dunja

80 g suvih jagoda

80 g suvih višanja

80 g suvog grožđa

kora limuna i pomorandže

muskatni orah

so

2 karanfilića

50 g šećera

220 g brašna

200 g putera

vanilin ekstrakt

200 ml vode

2 jajeta

10 g praška za pecivo

100 g oraha i lešnika

 

Priprema:


Iseckajte suvo voće, stavite u šerpu, nalijte vodom, stavite puter i šećer. Neka vri 3-4 minuta. Ohladite. Dodajte umućena jaja, brašno, prašak za pecivo, orašaste plodove, i začine po ukusu (cimet, muskatni orah, vanilin ekstrakt). Dodajte koru od limuna i pomorandže. Sve dobro promešajte, ulijte u pleh koji je obložen pek papirom.


Pecite na 160°C 60-70 minuta. Po želji prelijte sa malo konjaka ili sa likerom.

 

 

makonda-tracker